Bookmarks

War Thunder

Alternativni nazivi: War Thunder

War Thunder - potpuno uranjanje u vrijeme Drugog svjetskog rata

PC igra War Thunder bazirana je na stvarnim događajima iz Drugog svjetskog rata, uz korištenje različite vojne opreme tog vremena. Danas se u igrici možete boriti na tenkovima, avionima, brodovima, lovcima i helikopterima. Sve vrste vojne opreme tih godina, razrađene do najsitnijih detalja. Sve je počelo sa avijacijom, ali programeri su odlučili da ne staju na tome i da igru učine što realnijom dodavanjem drugih tipova borbenih vozila.

Kreatori su ozbiljno shvatili istorijski dio projekta, igra War Thunder u potpunosti rekreira stvarne događaje vojnih operacija. Pristupanjem ovom projektu, korisnik se nalazi u drugom vremenu i može proučavati ratnu historiju samostalno učestvujući u događajima tog vremena. Povijesna komponenta nije jedina stvar koja je što je moguće bliža istini, programeri su prilikom stvaranja aviona i tenkova proučavali karakteristike svakog modela, sve jedinice vojne opreme podudaraju se s prototipovima, izgledom i tehničkim karakteristikama. I sama fizika igre je što je moguće bliža stvarnosti, gusjenice tenka mogu se polomiti ili se šasija oštetiti nakon snažnog udarca u jamu.

Avio simulator, kako su autori ovog projekta prvobitno zamislili, ali igra je prevazišla obične online igre za više igrača, u kojoj je glavna ideja bila vojna strategija i simulacija leta. Dodavanjem dodatne opreme projektu, programeri su igru doveli na novi globalni nivo. Sva oprema se uslovno može podijeliti na ono što leti, pluta i putuje po zemlji. Drugim riječima, avijacija, helikopteri, kopnena vozila i mornarica.

U početku je bilo moguće letjeti ili putovati na borbenim jedinicama samo nekoliko zemalja. Ali danas je više od 10 zastupljeno u igri: SAD, Njemačka, SSSR, Velika Britanija, Japan, Kina, Italija, Francuska, Švedska i Izrael. Svaka zemlja je jedinstvena na svoj način, a tehnika takođe ima svoje karakteristike. Neko je jak u proizvodnji tenkova, neko je odličan u pravljenju aviona, a neko je nepobediv na moru. Da biste razumjeli globalnu prirodu bitaka, morate razumjeti da je veliki broj igrača u bitci odjednom i da vas mogu napasti iz bilo kojeg smjera.

Suptilnosti igre War Thunder

Da biste se pridružili projektu, morate preuzeti igru War Thunder, ovo je klijentska verzija. Nakon instaliranja malog programa (pokretača) na računar, igrač će započeti svoje putovanje kroz vrijeme na mreži. Da preuzmete Var Thunder potreban vam je minimum 1. 5 gigabajta RAM-a i 3 gigabajta prostora na tvrdom disku. Nakon instaliranja klijenta, potrebna je registracija, a igrač dobiva potrebne osnovne resurse. Možete učestvovati u bitkama u četiri načina borbe, koji su podijeljeni po težini. Početnici mogu odabrati arkadni način za obuku, u kojem postoji asistent, on će vas uputiti u zamršenosti upravljanja i karakteristike ovog modela tehnologije. U realističnom načinu, istorija i teren stvarnih bitaka su u potpunosti rekreirani. Način rada simulatora omogućava igraču da se osjeća kao pilot ili tanker, do najsitnijih detalja, bez okretanja ključa za paljenje, nećete nigdje ići i nećete letjeti. Borbene akcije su raznovrsne, u njima možete učestvovati i timski i samostalno:

 • Misije za jednog ili kooperativnog igrača - ovdje trebate izvršiti razne specijalne zadatke ili učestvovati u bitkama protiv kompjuterskih neprijatelja;
 • Timske bitke zasnovane na sesijama - u njima učestvuju pravi igrači. Svaki tim ima 16 korisnika, međusobno su u ratu. Da biste pobijedili, morate ispuniti zadatke, osvojiti ili uništiti neprijateljski aerodrom;
 • Utrke - takmičenje između pilota u prolasku staze maksimalnom brzinom;
 • Događaji - Povijesna rekonstrukcija autentičnih bitaka. U ovakvim borbama mogu učestvovati samo vozila koja su bila prisutna na ovom mestu u pravom ratu.

Vojna opremaWar Thundera: tenkovi, avioni, helikopteri, brodovi

Teško je opisati sve što je dodato igri tokom njenog postojanja. Radovi se nastavljaju i danas.

 • Tenkovi: laki, srednji i teški, samohodni topovi, SPAAG-ovi i zasebno premium oklopno vozilo.
 • Flota: barže, čamci, morski lovci, razarači, krstarice, bojni brodovi + premium oklopna vozila.
 • Vazduhoplovstvo: lovci, jurišni lovci, jurišni avioni, bombarderi, mlazni avioni, helikopteri + premium oklopna vozila.

Postoje i tehnički činovi, ima ih sedam. Što je viši rang, veći je kvalitet i borbena moć. Sedmi rang su obično moderne borbene jedinice, ali ovdje možete pronaći i raritet koji se dobro pokazao na bojnom polju. Ne zaboravite na vrhunska oklopna vozila. Ostavila je trag u istoriji i ima svoju legendu sa kojom se možete upoznati. Sjedeći na čelu takvog aparata, čovjek se nehotice osjeća kao heroj našeg vremena, koji se bori za pravednu stvar.

War Thunder Viking Rage PC - Glavno ažuriranje igre

Više od četiri desetine novih vozila za Švedsku i šire:

 • CV 90105 TML - kupola i top od 105 mm pretvorit će vaše borbeno vozilo pješadije u pravi tenk.
 • Pvrbv 551 je lovac na tenkove naoružan pravim švedskim TOW vođenim raketnim bacačem.
 • lkv 103 - minobacač, samohodna artiljerijska jedinica, ima odličnu dinamiku i brzinu, snažan akumulativni hitac.
 • Lago I je tenk srednje veličine, jedan od prvih švedskih tenkova tokom izbijanja Drugog svetskog rata.
 • U-SH 405 - smrtonosno oružje može biti i malo, opremljeno sa dva raketna bacača, odlične manevarske sposobnosti.
 • Lightning F. 6 - Britanski mlazni avion, uspio je savladati brzinu od dva maha, ima odlične letne karakteristike.
 • krstarica Sverdlov je lagana i manevarska, odlična je da se nosi sa postavljenim ciljevima, razvijena je za SSSR.
 • ZTZ96A - Glavni kineski borbeni tenk, predstavljen svijetu krajem drugog milenijuma, opremljen termovizirom.

Apache helikopteri (AN-64) za SAD se naravno pojavljuju u igri. Nismo zaboravili na nove lokacije Švedsku i Dansku. Zato brzo preuzmite War Thunder Viking Rage na svoj PC i pridružite se bitci!

Očekivano ažuriranje War Thundera

Doveo je u igru vrhunske avione i presretače MiG-27M i JA37C Jaktviggen sa Saabom J35A Draken. Ukupno 45 borbenih jedinica i njihove nadogradnje. Dvije nove lokacije "Kosmodrom" i "Breslau". Nova misija aviona "Operacija Honolulu" iz alternativnog univerzuma (šta se moglo dogoditi). Ovo ažuriranje je dodalo dinamiku bitkama. Da biste vidjeli potpunu listu ažuriranja, morate preuzeti War Thunder na svoj PC i pridružiti se svojoj prvoj bitci!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more