Bookmarks

Quake 4

Alternativni nazivi: Quake 4

CPU: Pentium 4 / Athlon XP 2 GHz

RAM: 512 MB

Grafička kartica: 64 MB

Disk Space: 3 GB

Quake 4 - Računalo sheter u prvom licu Sci-Fi tema, nastavak na jednu od najpopularnijih virtualnih strijelaca. Važno je napomenuti da je igra Quake 4 je razvijen na grafički engine dugovječnosti drugi virtualni prostor igre Doom 3. Promjena sistem ima neke ozbiljne prednosti. Tako je, u Quake 4 postao dostupan opširniji lokacija, zahvaljujući novoj obradu sistem rasvjete i svijetlih i tamnih tekstura. Tokom jednom prolazu igre su dodani interaktivni video, od kojih su neki igrač će biti u mogućnosti da izravno sudjelovati, ali većina od njih će se isključiti.

Tema

Parcela za Quake 4, koji se može igrati iu jednom i multi-user okruženja, nastavlja priču o sukoba trke STROGG vanzemaljce ljudski, pokrenut u drugom dijelu igre. Protagonist igre, jedna od zvijezda specijalne jedinice padobranaca "Nosorog" po imenu Matthew Kane poslao dio njegove grupe za suprotstavljanje centralni planete STROGG. Samo dva tjedna prošlo između završni događaj drugog dijela serije i Quake 4. Predstava je potrebno uglavnom u neprijateljskom taboru, gdje ste poslali komandu Zemlje Federacije. Glavni zadatak single player kampanju u Quake 4 - prodiru u srce središte planete i uništiti STROGG glavnog centra za komunikaciju i vrha. Unatoč previranjima u redovima neprijatelja, prvi uzrokovane akcije subverzivnim grupama, neprijatelj je vrlo koncentriran i jak i da će biti teško ući u srce neprijatelja planete gdje izolirano centralne komunikacije čvor STROGG kolektivnu inteligenciju koja upravlja svim snagama. Igrač kampanja singl je podijeljen u tri zasebna poglavlja, koja sadrži ukupno 31 jedan nivo igre. U prvoj epizodi Quake 4 igra koja će biti ponuđena u trenutku slijetanja u zemlji napad na STROGG planeti gdje će vaši glavni zadatak biti na sigurno slijetanje, koji će morati da brzo uništiti sve planetarne sisteme odbrane. U drugoj epizodi, single-player kampanju za Quake 4 igra će nam ponuditi da pokrije glavu taktički odred poslan da sleti na komunikaciju središte neprijatelja centralnog. Pa, treća epizoda od Quake 4, igra u kojoj ćemo imati u jeku događaja predvoditi snage Zemlji Federaciji, kuhanje posljednjih velikih štrajk, od kojih bi svrha bila potpuno uništenje centralnog upravljanja STROGG i puna svaku vrstu lišavanja koordinacije.

Multiplayer

Multiplayer borbu jako podsjeća na čuvene bitke trećeg dijela serijala, samo mnogo dinamičniji i šarene. Velika brzina i dinamika online bitka u velikoj mjeri postiže upotrebom više kompaktne veličine kartice, veličinu slova igre i karakteristike pokreta. Evo, programeri odlučili da se ne odstupi od klasičnog modela, a usvojen je čitav model igrača pokreta iz trećeg dijela, međutim, nije bilo bez inovacija i dodao dodatni efekt - klizanje, koja povremeno je proširio arsenal taktičkog igrača.

 

Quake 4