Bookmarks

Portal 2

Alternativni nazivi: Portal 2

Igra Portal 2 je dostojan nastavak odličnog projekta. Ovo je projekat napravljen u žanru originalne zagonetke iz prvog lica. Prvi dio igre izašao je 2007. godine i odmah je postao favorit mnogih igrača. Već 2010. godine developeri su najavili objavljivanje nastavka, a početkom 2011. godine već je održana njegova zvanična prezentacija. U nastavku projekta razvija se prethodno deklarisani gameplay. Kroz igru ​​ćete morati riješiti sve vrste zagonetki koje se temelje na radu posebnog uređaja koji može stvoriti portale ili, jednostavno rečeno, prebaciti ljude s jednog mjesta na drugo odmah.

Portal 2 RS ima prisustvo kooperativnog načina rada, zahvaljujući kojem se misija može prevazići zajedno. Glavni događaji u igri se događaju neko vrijeme nakon akcija opisanih u prvom dijelu igre. Osobno možete posjetiti napuštenu laboratoriju specijaliziranu za proučavanje portala.

Da bi igra počela za vas, moraćete da preuzmete pre-Portal 2. Do danas, možete slobodno preuzeti igru ​​sa portala Steam, gdje će vam instalacijska datoteka koštati samo 12 dolara. Nakon što instalirate igru ​​na vaš kompjuter, možete saznati da glavni lik ostaje ista lepa djevojka Chell, koja će biti suočena s ne baš uravnoteženim, ali izuzetno pametnim superračunalom. Za one koji vole da igraju na portalu 2 koristeći kooperativni mod, biće dostupna zasebna priča.

Gledajući drugi dio igre, shvaćate da je njegov prethodnik bio samo eksperiment uspješnog treninga prije nego što je pokrenuo nešto sjajno. U novom projektu naći ćete veliki broj novih zanimljivih elemenata igranja. Čak i uprkos činjenici da je trajanje igre Portal 2 značajno povećano, igrači koji su već uspjeli da testiraju projekt osobno, tvrde da prolaznost ostaje njen najvažniji nedostatak. I još jedan problem je što postaje nezanimljivo ponovno pokrenuti igru, sve zagonetke i slagalice po prvi put postaju tako nevjerojatne da je jednostavno nemoguće zaboraviti značajke njihovog prolaska.

Pripremite se za igranje portala 2 koji će vam biti oduševljeni i fokusirani. Pošto ste malo vežbali u prvom delu, možete bezbedno da pređete na zadatke drugog. Ugodno ćete se iznenaditi odličnom grafikom i kvalitetnom ugodnom muzikom. Ako je ranije bilo potrebno podvrgavati sva sredstva pri rušenju kako bi se zaštitili od metaka, onda u nastavku, programeri su pripremili originalnije trikove, kao što su objektivi koji prelamaju svjetlo, laseri i druge osobine.

Da biste iskusili sve, naravno, potrebno je samo da preuzmete i lično testirate igru, i možete se površno upoznati sa prednostima gledajući Video Trailer for Portal 2.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more