Bookmarks

Overwatch

Alternativni nazivi: Overwatch

Game Overwatch: bitka za budućnost.

U novembru 2014 Na BlizzCon festivalu Blizzard Entertainment, developer i izdavač predstavio je Overwatch, koji je bio u okvirima vodećeg žanra pucača.

S početkom 2015. godine do decembra, zatvoreni beta testovi su sprovedeni kako bi se identifikovale greške i dobile povratne informacije od igrača o mehanici igranja i balansiranju. Ove godine više ne postoje beta testovi, ali ne kasnije od 21 godine dok se igra ne objavi. 06 Oni će se nastaviti.

Već znamo da će preuzimanje Overwatcha biti moguće za platforme:

 • Xbox One
 • PC
 • PS4

Na tragu heroja.

Čini se da su programeri odlučili da hodaju, pa hodaju! Izbor heroja je već narastao do 21. karaktera, i to sigurno nije granica. I svi izgledaju toliko različito da nećete zbuniti, i svi imaju jedinstvene talente da ih efikasnije koriste u nadolazećim bitkama.

Igrači ulaze u svijet u kojem je izbio rat i događaji su u punom zamahu. Overwatch je posebna jedinica heroja iz različitih zemalja, stvorena posebno da bi porazila nepravdu, pomogla potlačenim i vratila mir na planetu.

Organizacija je savršeno ispunila svoju funkciju, a red je zaista vladao na zemlji. Deset godina je potrošeno na istraživanja, naučna otkrića, jedinstvena otkrića. Kada jedinica više nije bila potrebna, ona je odbačena, ali nešto je opet krenulo naopako, i postalo je jasno da svijet nije spreman da se razdvoji od heroja.

Overwatch je ponovo tražen, a slobodna radna mesta su otvorena za igrače koji su spremni da izaberu svoju ulogu. Možete postati robotski monah iz Shambhale, naoružani čekićem i oklopnim ratnikom, putnikom kroz vrijeme, svrhovitim šefom sigurnosti iz baze Egipatske Gize, gracioznim hinduističkim arhitektom, i izabrati iz raznih drugih uloga. Dostupne su glavne informacije o svakom karakteru: starost, ime, zanimanje, operativna baza i pripadnost korporaciji, ali puni potencijal i stil djelovanja će se otkriti samo tokom igre.

Efektivna upotreba heroja će sigurno donijeti pobjedu. Mogu se koristiti u četiri pravca:

 • Odbrana - štiti okupirane teritorije od saveznika, ne dozvoljava neprijatelju da prodre na liniju fronta;
 • Storm - ne možete bez ovog heroja kada uzimate bodove zaštićene od strane neprijatelja;
 • Podrška - izlečiti rane, umnožiti snagu saveznika nekoliko puta;
 • Tank - prvo ide na napad, donoseći štetu i konfuziju u redovima neprijatelja. Otporan je i gotovo nepobjediv, zaštićen jakim oklopom.

Be heroji postavljaju razne ciljeve i zadatke, čija će implementacija biti uspješna ako proučite talente ratnika i odaberete one koji bolje nose sa transportom kroz Kings Row opremu sa EMR-om, zaštitu hrama Anubisa, te u obavljanju drugih misija.

Možete igrati u režimima "pratnje" ili "zarobljavanja". Za svaku su obezbijedili svoje mape i zanimljive zadatke. Usput, zajedno sa likovima i drugim dodacima, nove kartice će biti dostupne besplatno igračima koji se pobrinu da kupe i preuzmu Overwatch unapred nakon objavljivanja.

Dok boravite u “održavanju” Overwatch-a na PC-u, prvi tim dostavlja robu, a drugi pokušava da ometa misiju. U "tačke hvatanja" preuzeti kontrolu nad određenom teritorijom karte Overwatch.

Sistemski zahtjevi

Minimum:

 • OP: 768 MB video memorije i 4 GB sistemske memorije 1010
 • OS: 64bit / Win Vista / 7 / 10/8
 • Video kartica: Nvidia GeForce GTX 460, ATI Radeon HD 4850 ili Intel HD Graphics
 • Procesor: Intel Core i3 ili AMD Phenom X3 865
 • prostora na disku: 5 Gb
 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more