Bookmarks

monster harvest

Alternativni nazivi: Monster Harvest

Monster Harvest je igra na farmi čudovišta. Igra ima lijepu grafiku piksela koja će oduševiti ljubitelje klasičnih igara.

Prije nego što zaigrate Monster Harvest, smislite ime za lik i odaberite avatar koji vam se najviše sviđa.

Sljedeće, dobijamo pismo od ujaka koji se zove Profesor Impuls. U kojem kaže da je došao do briljantnog otkrića i da je uspio pretvoriti biljke u čudovišta slatkog izgleda uz pomoć rijetkih puževa. Uspjeh je bio toliki da je oko njegove laboratorije izraslo malo naselje. On nema vremena da se brine o svojoj staroj farmi, jer je stalno zauzet istraživanjem i poziva vas da se odmorite od gradske vreve vodeći računa o farmi. Pošto je lik kojeg igrate umoran od gradskog života i jede da sastavi kraj s krajem, život u gradu pristajemo i idemo na farmu mog ujaka.

Puno nevolja vas čeka na farmi, pred vama:

  • Očistite područje od krhotina
  • Razvijajte privredu
  • Kupite novi namještaj
  • Uređenje
  • Posjetite susjedno selo
  • Istražite pećine i tamnice
  • Istražite područje

Došavši na mjesto, srećemo se sa stricem. Ovo je naučnik sa velikim entuzijazmom, izgleda malo ludo, ali izgleda dobrodušno i smiješno. Zatim će nas posvetiti toku poslova i naučiti nas kako da upravljamo farmom. Posao nije težak, uzgajamo povrće i stvaramo razne prehrambene proizvode. Kupujemo potrebnu opremu i namještaj u obližnjem selu. A najzanimljivije je da iz povrća i voća izvlačimo čudovišta. Neka od ovih stvorenja nam donose hranu zamjenjujući stoku. Drugi se mogu koristiti kao vozila, što olakšava kretanje po svijetu igre. A treća kategorija su borci koji će nam biti branioci tokom istraživanja tamnica i vađenja rijetkih predmeta i materijala.

Sistem borbe u igri nije težak, čak i ako vam dosade beskonačne bitke, ovdje vam neće smetati. Čudovišta tjelohranitelji će sve učiniti sama. Kada jednom od njih ponestane života, na njegovo mjesto dolazi sljedeći, i tako redom.

U kalendaru igara postoje razni praznici i događaji tokom kojih se stanovnici lokalnog sela okupljaju na trgu, ali ti događaji ne donose neke posebno zanimljive zadatke ili zadatke.

U stvari, najzanimljivija stvar u igri je uzgoj novih rasa čudovišta, koji su prilično slični Pokemonima. Ovdje se mogu kreirati do 72 vrste, tako da će vas dugo zaokupiti. I istraživanje pećina može biti zabavna aktivnost.

Ekonomija farme nije posebno razvijena, neće se moći zaraditi mnogo novca od trgovine, jer su cijene trgovaca niske, a dosta vremena se troši na stvaranje robe za prodaju.

Monster Harvest besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Igrica se može kupiti na Steam igralištu ili na službenoj web stranici.

Ne gubite vrijeme, počnite uzgajati smiješna stvorenja, čudovišta i upravljati neobičnom farmom upravo sada!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more