Bookmarks

Viteštvo: Vitez

Alternativni nazivi: Knighthood

Viteštvo: Vitez - težak život viteza i njegovog tima

Knighthood je kratka priča iz studija igre Midoki Roleplaying Games dizajnirana kao arkadna igra uloga sa elementima slasher-a. To znači da ćete morati direktno učestvovati u bitkama. Ne postoji automatsko nivelisanje likova i automatske bitke. Sve svojim rukama. Istražite lokacije kao dio male grupe od tri vojnika, uništite čudovišta i šefove, zaradite bodove iskustva, steknite domišljatost i možda ćete imati sreće u sljedećoj bitci.

Priča počinje na malom ostrvu Set sa vrlo mladim momkom koji sanja da postane heroj. U gradu Astellon upoznaje viteza Drakesona, koji mu postaje mentor. On je taj koji će vam pokazati kako držati mač i štit u rukama, kako udarati i odražavati udarce protivnika, kako koristiti kombinacije udaraca i nanijeti maksimalnu štetu uz pomoć moćne rukavice. U svakoj bitci imate dva pratioca, vi ih također kontrolirate, odnosno njihove vještine. Možete uzeti u bitku:

  • archer
  • warriors
  • mage
  • healer

Svaka od njih ima prednosti i nedostatke koje se mogu razumjeti samo tokom bitaka. Probom i greškom odaberite savršen tim koji će dovršiti mapu. Dok se krećete s lokacije na lokaciju, naići ćete na lutajuće trgovce, gradove i mjesta, rudnike resursa, pećine čudovišta, napuštene dvorce s blagom i još mnogo toga. Što se dalje krećete po mapi, ona postaje opasnija, a vaš heroj se razvija i dobija snagu. Kako napredujete, istražujete nove neistražene zemlje, otkrivate detalje priče i shvaćate da je svijet u opasnosti, a nekada moćni Red gnjeva više ga nije u stanju zaštititi. Vaš glavni cilj je izbjeći smrt i očistiti zemlju od napada čudovišta.

Knighthood: Stara priča igre Knight u novom omotu

Glavni i najvažniji aspekt je da je ovo igra uloga. Dakle, imate heroja na raspolaganju i pumpate ga:

  • nivo gore
  • učenje novih vještina i kombinacija udaraca
  • pronađi jedinstvene artefakte
  • nadogradnja opreme i oružja
  • razviti sposobnosti

Općenito, učinite sve da on preživi i pobijedi. U tome će vam pomoći i vaša dva saputnika. Oni će prekriti vaša leđa i zacijeliti rane u teškim trenucima. Karta samog kontinenta nije tako sjajna. Ali po njemu su razbacane mnoge lokacije i tajne zgrade. Istražujte ih postepeno, jer možete naići na ozbiljnog protivnika.

Pored istraživanja mape, ne zaboravite otvoriti škrinje s opremom i potrošnim materijalom. Ovdje se morate osloniti na sreću, jer iz škrinje možete dobiti i legendarno oružje i pokvareno jelo koje nikome nije potrebno. Preporučujemo da u početku ne jurite jednostavne škrinje, već da namjerno otvarate samo najbolje od njih. Uostalom, iz legendarnog sanduka možete dobiti legendarnu opremu.

Preuzmite Knighthood: The Knight na PC i pokrenite igru zahvaljujući bilo kojem android emulatoru. Najčešći su Bluestacks i Nox. Uz njihovu pomoć možete nastaviti da igrate svoju omiljenu igricu na računaru ili laptopu. Istovremeno, bez pražnjenja baterije pametnog telefona. Za preuzimanje Knighthood kliknite na dugme i pratite uputstva.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more