Bookmarks

King's Bounty 2

Alternativni nazivi:

King's Bounty 2 je igra koja kombinuje putovanje svijetom u RPG stilu sa sustavom borbe na potezu. Unatoč činjenici da je igra u suštini nastavak serije igara, bolje je uzeti je zasebno, jer nije mnogo slična svojim prethodnicima i ne nastavlja priču započetu u prethodnim dijelovima. Morate postati stanovnik fantastičnog svijeta s mađioničarima, nekromantima, zlim duhovima i vitezovima. Istražite šareni svijet ispunjen magijom i razvijte vještine svog heroja da dovršite kampanju priče.

Prije nego počnete igrati King's Bounty 2 odaberite heroja kojim ćete kontrolirati tijekom igre. Ukupno imate tri lika koje možete izabrati.

  1. Warrior Aivar
  2. Čarobnica Katarina
  3. Palladin Elsa

Glavna razlika između njih je njihov izgled i mali skup već razvijenih karakteristika, nivelacija ovih likova se ne razlikuje. Stoga se pri odabiru uglavnom možete voditi time koji od likova ćete više rado gledati tokom igre. Moći ćete odabrati koju od dostupnih škola želite razviti. Ukupno postoje četiri škole.

  • Narudžba
  • Snaga
  • Anarhija
  • Mastery

Razvijanjem određenih vještina, možete odabrati da pomognete heroju da postane ratnik ili mag. Proučavanje svake od ovih škola omogućit će korištenje odgovarajućih armija. Red ima vojnike. Sila ima trolove, gnome i zvijeri. Anarhija ima nemrtvih i lopova. Pa, Mastery ima razna magična stvorenja.

Vrijedi obratiti pažnju na izbor vojski, jer se ne slažu sve međusobno. Na primjer, ako imate vojske reda i anarhije u svom odredu, to će dovesti do pada morala i manje efikasnosti na bojnom polju. U igri se pumpanje jedne ili druge škole provodi na pomalo neobičan način. Kada prolazite kroz priču u ključnim točkama, postaje moguće odabrati koju školu ćete učiti kada završite zadatak.

Dok putujete, prikupite bukvalno sve i odnesite do ograde da dobijete novac potreban za regrutaciju vojske i kupovinu opreme i oružja. Programeri su radili na detaljima, tako da ćete vidjeti svu opremu koju će vaš heroj nositi i oružje koje će pokupiti. Takva pažnja prema detaljima nije prisutna u svim igrama ovog žanra.

U borbenom načinu, bojno polje je tradicionalno podijeljeno na heksagonalne ćelije. Jedinice se smenjuju. Protagonist se nalazi iza jedinica i ne sudjeluje direktno u bitci, on samo vodi vojske. Neke jedinice su jedinice ratnika i kako dobijaju štetu njihov broj se smanjuje. Možete obnoviti sastav ovih jedinica nakon završetka bitke ako barem jedan ratnik iz odreda preživi. Radnja u igrici je zanimljiva, likovi su simpatični i zadaci sa kojima ćete se susresti tokom prolaska igre na nekim mjestima nisu lišeni humora.

King's Bounty 2 besplatno preuzimanje, nažalost, neće raditi. Ali igra se lako može kupiti na Steam igralištu ili na službenoj web stranici. Upravo sada možete odabrati heroja po svom ukusu i krenuti u avanturu u kraljevstvu u kojem vlada magija!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more