Bookmarks

Kingdom Maker

Alternativni nazivi: Kingdom Constructor

Kingdom Maker nije jednostavna strategija za stvaranje pravog kraljevstva

Strategija

Kingdom Maker objavljena je u aprilu 2022. i već je osvojila vojsku obožavatelja. Kreatori ozloglašenog studija za igre Scopely, koji je uspio stvoriti nekoliko legendarnih igara u različitim žanrovima. Sada je njihova ruka posegnula za strategijama sa socijalnom komponentom. To znači da ćete biti direktni učesnik svih događaja u vašem kraljevstvu. Gradite, borite se, razvijajte, dodijelite, istražujte. Sve je u vašim rukama, gospodaru!

Gdje počinje put lorda ili dame?

Vaš odred se vraća već sedam dana u svoje malo selo. I sada je došao trenutak povratka, ali vas niko ne sreće - neki od stanovnika su nestali, neki su ubijeni. Ispostavilo se da su orci potpuno skinuli pojas dok vas nije bilo. Stoga su pred vama još bitke, ali to je kasnije. Sada, da nastavite igru, odaberite svoju formu, oblik lorda ili dame. I kontaktirajte preživjele za informacije. Zaista, orci su se naselili u blizini i često napadali. Zadnji put su pobili i odveli skoro sve civile. Morate očistiti obližnje teritorije i zaštititi svoje ljude. Koristeći odred s kojim ste stigli, izvršite napad i uništite ih. Nakon bitke, biće vam rečeno da je kruna spašena i da vas čeka u prestonoj sobi u škrinji. Nakon otvaranja škrinje, odatle će izletjeti sova, koja će vas pratiti putem upoznavanja igre i dati savjete kako se dalje razvijati. Slušaj je!

Owl je vaš pomoćnik u igri. Treniraj se sa njom. Prvo izgradite proizvodne zgrade:

  • farma - proizvodi hranu; potrebno vojno održavanje;
  • pilana - proizvodi drvo; koristi se za izgradnju zgrada i borbenih vozila;
  • kamenolom - proizvodi kamen; koristi se i za zgrade.

Zatim izgradite odbrambene zidove i kasarne za unajmljivanje vojnika. Šezdeset milicija će biti dovoljno za početak. Dodijelite ih grupi lorda ili dame (ovisno o tome koga ste odabrali) i krenite u svoj prvi nalet. Nedaleko od grada je još jedan mali kamp orkova - to će biti vaš prvi cilj. Nakon pobjede u bitci, dobit ćete nagradu u obliku resursa. Ovim se obuka završava i vi ste slobodni da radite šta god želite. Na primjer, vratite se u palaču i razmnožite se sa svojom damom/lordom. Uostalom, ljubav je divna!

Kingdom Maker nije samo u izgradnji i borbi

U početku se može činiti da je igra obična kopija uobičajene strategije u kojoj se samo trebate graditi i boriti. To je djelimično tačno, ali programeri su proširili teritoriju vaših dužnosti, jer ste vi gospodar i odgovorni ste za mnogo toga. Na primjer, potomstvo. Bez toga, u srednjem vijeku nije bilo moguće stvoriti jaku državu. Koliko je civilizacija nestalo bez naslednika? Mnogo.

Lokacija i logistika unutar vašeg kraljevstva također igraju važnu ulogu. Kada napadate neprijatelja, morate maksimizirati njegove gubitke i minimizirati svoje. Kako to postići? Pravilno locirati zaštitne i industrijske objekte. Postavite dovoljno trupa na zidove za odbranu i napravite puno zamki oko perimetra.

U stvari, vrlo je teško nabrojati sve dostupne funkcionalnosti u igri. Reći ćemo samo da je igra Kingdom Maker vrijedna vaše pažnje.

Kako besplatno preuzeti Kingdom Maker na PC ili laptop? Kliknite na odgovarajuće dugme pored naziva igre i pratite uputstva. Ili koristite jedan od dostupnih Android emulatora i igrajte na njemu.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more