Bookmarks

Hero Tale

Alternativni nazivi: Hero rep, Hero's Story, Hero's Tale

Heroji se ne rađaju, oni postaju

Hero Tale online igra za mobilne uređaje je još uvijek vrlo mlada i objavljena je početkom 2022. Kreatori su studio sa smiješnim imenom Weird Johnny Studios. I naziv studija i sama igra dizajnirani su u smiješnim bojama. Iako je žanr običan - RPG - ali sa odjekom na stare RPG-ove, gdje je bilo priče i duše. Pošto je Hero Tale u aktivnom razvoju, u igri nema puno funkcionalnosti. Svake sedmice i mjeseca programeri dijele razvoje i ažuriranja u redu čekanja. Do danas je igranje dovoljno za nekoliko dana, a zatim - samo grind (stalno ubijanje čudovišta za povećanje količine zlata, artefakata i povećanje maksimalnog nivoa). Ali da ne pričamo o tužnom. Zajednica u Discordu raste vrlo brzo i u bliskoj budućnosti ćemo dobiti još jedno ažuriranje koje će donijeti nove lokacije i čudovišta.

Karakteristike igre Hero Tale

Sve je vrlo jednostavno i jasno. Ne morate trčati kroz beskrajne lokacije i trošiti puno vremena na to. Cijela mapa se sastoji od 104 sektora. Postoji nekoliko različitih čudovišta u svakom sektoru. Neki sektori mogu biti grad, tamnica ili lokacija sa NPC-om. Što je dalje na mapi, jača čudovišta i hladniji od njih pljačkaju, daju više iskustva i bodova vještina. Na nekim sektorima možete sresti jake šefove. Da biste ih pobijedili ponekad nije dovoljno imati visok nivo, pokazati svoju pamet i, na primjer, promijeniti oružje iz luka u mač sa štitom.

Vaš lik se automatski bori nakon što kliknete na "Traži neprijatelja. Ako ste strijelac, biće potrebno neko vrijeme da vam se čudovište približi i obrnuto. Vi ste mačevalac i napali ste strijelca - odvojite malo vremena da mu se približite. Sa višim nivoima, otključat ćete vještine i uz njihovu pomoć možete poboljšati takvu prednost streličara.

  • Archer - visoka i brza šteta, niska odbrana.
  • Mačevalac - srednja šteta, visoka odbrana, puno životnih bodova.
  • Mage / Sorcerer - još uvijek nije punopravna klasa u igri, trenutno postoji samo magija iscjeljivanja; napadačke čarolije u dosadašnjoj igri.

Općenito, u Hero Tale-u klase kao takve su relativan koncept. Što je vaš nivo viši, stekli ste više bodova vještina i od svog heroja možete napraviti svestranog borca. Kao rezultat, moći ćete pucati iz luka, zadati razorni udarac buzdovanom i spaliti svoje neprijatelje čarolijama.

Stablo vještina

Prvi put kada dođete do odjeljka sa vještinama, vjerovatno ćete se zbuniti. Ali za početak je prilično jednostavno - pratite jednu od grana i proučite je do maksimuma. Na primjer, svidjelo vam se držanje mača i želite da razvijete svoj karakter u tom smjeru. Dakle, potrebne su vam vještine za život, brzina napada i kretanja, snaga i oklop. Trošenje poena na manu ili na napade na daljinu nema smisla. I obrnuto - vi ste strijelac, tako da učite napade iz daljine, brzinu napada, život, šansu za kritični pogodak i snagu kritičnog udarca.

Među vještinama postoje takozvane velike vještine, da biste im pristupili potrebno je proučiti vještine koje ih okružuju. Na primjer, krug vještina za povećanje snage, otvorili ste ih (6 kom.) i pruža vam se prilika da naučite veliku vještinu +10% na snagu. Učenjem tako velikih vještina značajno ćete ojačati svog heroja.

Osnovna kampanja

Dok je igra Hero Tale još uvijek u fazi razvoja, ne postoji kampanja kao takva. Postoji kratka pozadina koja govori o izgledu heroja. Nakon toga imate kartu za istraživanje. Nadamo se da će programeri dodati uzbudljivu priču u budućnosti. Za sada uživajte u onome što imamo :-)

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more