Bookmarks

Fritz 13. Svako može Kings

Alternativni nazivi: Fritz 13. Svako može Kings

Procesor: PC Intel Core 2 Duo, 2. 4 GHz

RAM: 3 GB

Grafička kartica: 512 MB

Fritz 13. Svako može Kings - ovo je posljednji korisnik modifikacija ozbiljan šah program, nastao u ranim 80-tih godina prošlog stoljeća. Na razvoj kompjuterskih programa multiprocesorske radila samo dva njemačka inženjer Franz Morsch i Mathias Feist.

Put Fritz 13

Fritz 13, koji se danas može kupiti svakoga ljubitelj šaha bitaka i testirati svoje vještine u jednoj od najstarijih i najkompleksnijih igara stvorio čovječanstvo, do nedavno se koristi samo za obuku profesionalnih igrača. Prva verzija, koja je postala direktan potomak Fritz Chess 13, nastao je u 80. godini, a bilo je potrebno oko 10 godina da se stvori punopravni računalo protivnika za najboljih igrača na svijetu. Već 1995. godine, na improvizovanom konkurencija među računalo šah programa (kao što su žice i) poboljšana modifikacija programa pod nazivom Fritz 3 je prepoznat kao neprikosnoveni šampion, osvojivši najsavršeniji na svijetu u to vrijeme, računar Deep Blue. Nakon samo sedam godina je održan prvi takmičenje sljedeću generaciju šah robota sa čovjekom koji je postao svjetski prvak u klasičnoj šahu, Vladimir Kramnik, a sukob je završila rezultatom 4-4. Godinu dana kasnije, sukob završen remijem sa Gari Kasparov, prva trodimenzionalni verziju šah programa. Prvi poraz profesionalnog šahiste je primijenjen u 2006. i postala sve je to isto, Vladimir Kramnik, koja je izgubila jedan od najbližih predaka Fritz 13. Svako može Kings 4-2, napravio bruto greška u jednoj od stranaka.

Komercijalna verzija

Nakon trijumfa nad jedan od najtalentovanijih igrača našeg vremena, kompjuterski program dokazao da s pravom zauzima vodeću poziciju u raznim rang sličnih programa. U 2009. godini je izdao prvu verziju programa na raspolaganju za javnu upotrebu, a dvije godine kasnije došao prvi komercijalni modifikacija Fritz 13, koji bi mogao kupiti bilo koga i samostalno okušati u sukobu s jednim od najjačih šah roboti stvorio čovjek.

Ljubazno robot

Fritz Chess 13 ima zgodan i intuitivno korisničko sučelje sa velikim brojem postavki, uključujući i promjene u nivou sile računara protivnika, neke varijante šah komada. Osim toga, korisnik može promijeniti prikaz izborom između dvodimenzionalni i trodimenzionalni stavove. Svi potezi će biti snimljen za vrijeme igre, a vi ćete uvijek biti u mogućnosti procijeniti gdje je greška ili, obrnuto, su dobro igrali. Svi rezultati se mogu izvoziti za daljnju procjenu. Igra ima više od 10 nivoa računala protivnika snage, prebacivanje između kojih ćete prilagoditi svoj nivo snage, poboljšanje njihove vještine u igri.

Edukacija

Za početnike u šahu, a za one koji ne smeta da poboljšaju svoje vještine, igra ima za ponuditi više od šest sati trening videa u sastavljanju prisustvovali međunarodnih profesionalnih trenera i igrača svjetske klase. To je dostupnost materijala za obuku i čini šah program nije samo divan način da provedete vrijeme u sukobu s dostojan protivnik, ali i veliki tutorial koji mogu, u praksi, da vas pripremi za bilo koji sastanak u šahovske table.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more