Bookmarks

Final Fantasy XV

Alternativni nazivi: Final Fantasy XV: Carstvo, Final Fantasy 15: Empire

Final Fantasy XV: Carstvo - taktička strategija u voljenom svijetu Fantazije

Game Final Fantasy XV: Empire - taktička strategija na globalnoj mapi zasnovana na čuvenoj Final Fantasy. Ovde nećete naći akciju, samo masivne bitke velikih vojski nad teritorijom i slavom. Postanite jedan od gospodara kraljevstva i borite se sa drugim igračima. Izazovite osvajače svjetova ili se upustite u odbranu svog dvorca. Vi odlučite, imate izbor i imate vojsku. Idi na to!

Započelo je

Kada prvi put uđete u igru, dočekuje vas Noctis, koji će vam pružiti obilazak vašeg kraljevstva. U centru je citadela, koja je centar svega. Poboljšajte ga i otključajte nove zgrade snažnim napajanjima. Zatim vas vodi na univerzitet, što će vam omogućiti da studirate različite tehnologije: avanturist, ekonomiju, bitku, odbranu, heroja. Istraživanje utiče na sva područja života kraljevstva, proučite ih postepeno i polazeći od strategije igre koju slijedite. Na primjer, ako ste navikli da igrate odbranu, nema smisla aktivno učiti borbene vještine. Bolje se koncentrirajte na proučavanje ekonomskih i odbrambenih istraživanja.

Za svako istraživanje, kao i za izgradnju, potrebni su resursi. Njihovom vađenjem se bave posebne građevine:

 • farma - pruža hranu
 • minsko - osigurava metal Kamenolom za kamenolome
 • - pruža kamen
 • izvlakač energije - pruža energiju

Efikasno rudarstvo zahteva nekoliko zgrada svake zgrade. Šta i koliko ovisi o vama. U početku preporučujemo da izgradite samo 4kom svaki, a kako počnete shvaćati sitnice igre, možete poboljšati proizvodnju bolje.

Sad ćemo izgraditi vojnu paradu. Ovde možete regrutovati svoje trupe. Postoje samo četiri vrste: ratnici, mađioničari, konjanici i opsadno oružje. Svaka vrsta sile je jaka u borbi sa jednim protivnikom, ali slaba protiv drugih:

 • ratnika jačih od konjskih i opsadnih vozila
 • mage su jače od ratnika i opsadnih strojeva
 • konjica je jača od mađioničara i opsadnih strojeva
 • Opsadne mašine jače od zamki

Kao što vidite, sve su vrste trupe jače od opsadnog oružja, ali sve su beskorisne za napad na druge dvorce, gdje opsadno oružje nije moguće izbjeći - zapamtite to prilikom planiranja vaših napada.

Mapa Carstva

Krenuvši u svoju avanturu, steći ćete nove prijatelje i naići na jake protivnike, upoznati žestoke osvajače i zgrade resursa. Budite spremni u bilo kojem trenutku da pripremite napad ili odbranu svog kraljevstva. Na karti možete izvoditi napade i na druge igrače i na znakove igre, a osim toga možete poslati trupe da izvuku određene resurse. Ali budite oprezni, jer neprijatelj može nokautirati vaše trupe i zauzeti zgradu.

Svakako istražite kartu u blizini svog dvorca da biste znali što i gdje se nalazi. U slučaju nepozvanih gostiju, bit ćete spremni jer svaki igrač može upotrijebiti poseban teleport i premjestiti svoje posjede u blizini vašeg, čime ćete smanjiti vrijeme trupa koje će vam doći. Savjetujemo vam da aktivno koristite barijeru kraljevstva, pogotovo kada regrutujete veliki broj vojnika. Štit kraljevstva ne dopušta protivnicima da vas napadaju dok je aktivan. Ali isto tako ne možete da ih napadnete.

U samom središtu karte pronaći ćete Kristal. Kraljevstva su se uzdizala i raspadala, zalažući se za posjedovanje svoje moći. Onaj ko je vlasnik Kristala postaje car i preko njega utječe na sve stanovnike carstva. Car dobija pravo da drugim kraljevstvima nagradi titule. Svaki naslov ima bonus ili kaznu. Kristal se može hvatati samo za vrijeme takmičarskog načina, tada svi mogu sudjelovati u njegovom hvatanju. Ako uhvatite Kristal i zadržite do kraja takmičenja, postaćete car i svijet će vladati carstvom do sljedeće faze napada.

Finalna fantazija

igara XV: Novo carstvo se ne razlikuje u nekim posebnim karakteristikama od ostalih igara istog plana. Kombinira sva uobičajena svojstva ove vrste igre:

 • izgradnja i razvoj kraljevstva
 • istraživanje i unapređenje tehnologije
 • gradi vojsku i bori se
 • center karte je moćna tvrđava koju trebate zauzeti
 • bitka između carstava

Dakle, ako ste umorni od ostalih igara iz ove serije, pokušajte Final Fantasy XV: New Empire da preuzmete na svoje računalo. Da biste to učinili, prvo preuzmite i instalirajte Bluestacks - android emulator (igra je dizajnirana samo za mobilne uređaje). I tek onda instalirajte igru u200bu200bi započnite svoje avanture!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more