Bookmarks

Far cry 5

Alternativni nazivi: Far cry 5

Far Cry 5: kult vjere.

Far Cry 5 pucačina iz prve osobe najavljena za puštanje početkom 2018. godine izazvala je umove društveno aktivnih igrača. Scenario naredne serije Far Cry razvijen je nekoliko godina i mnogo prije planiranog izdanja. Međutim, društvo je u tome vidjelo vezu sa aktuelnim političkim problemima: izbor predsjednika Sjedinjenih Država, povlačenje Britanije iz EU. I mada je ovo samo lukava primedba novinara, ona zaista nije bila bez politike. Posebno, dramski pisac Dan Hay priznao je da je bio pod velikim uticajem ideja o separatizmu. Tokom djetinjstva i mladosti bio je uznemiren tokom hladnog rata dviju zemalja i konstantnih terorističkih napada.

Da bi igrači počeli igrati igru ​​Far Cry 5, osjetili realnost onoga što se događa, Dan je htio napisati prihvatljivu skriptu. Da bi to uradio dvije sedmice, razvojni tim je otišao u Montanu. Proučavali su ritam života, ideologiju, religioznost, vrednosti i nespremnost stanovništva, da se neko drugi mešao na njihov uobičajeni način. Upravo ta država je kasnije uzeta kao osnova za razvoj događaja. Rezultat je bio aktuelan, dobro osmišljen igrački proizvod o tome kako je sekta nastala u mirnom raju, koji je odlučio da kraj svijeta dolazi. Iako ideja nije originalna, ona se u potpunosti poklapa sa dogmama koje takve organizacije poštuju.

Kada je otvorena glavna linija parcele, developeri su primili peticiju od strane građana koji su izrazili želju da se fanatici, kao antagonisti, prikažu u obliku muslimana. Istina, ovaj glas je bio kritikovan i sve je ostalo nepromijenjeno, što je razumljivo, s obzirom na izvornu ideologiju ugrađenu u projekt.

Fiktivni, ali takav realističan svijet.

Nakon objave, mnogi ljudi sanjaju da preuzmu Far Cry 5 i zauzmu mjesto zamjenika šerifa. To je iz njegovog lica da djeluje, pomaže snagama zakona i reda za upravljanje vendetom.

Akcije se odvijaju u izmišljenom gradu Nade, gdje samoproglašeni radikalni prorok Joseph Sid objavljuje da je došao spasiti ljude od vatrene hijene. On uliva u umove stanovnika zbunjenost i strah zbog privlačenja u redove društva "Vrata Edena". Samo oni koji su se pridružili će biti spašeni, ali on ne računa na dobrovoljnu volju, i sva sredstva se koriste. I ako se neko aktivno opire, duša se "spašava" protiv njegove volje jednostavnim pucanjem u glavu, naravno, nakon žestoke molitve i oprosta. Kada je Sid prešao sa reči na pretnje, pokušali su da ga urazume. Ali kada su prijetnje zamijenjene nasilnim napadima, ljudi, čija je volja ostala neprekinuta, počeli su aktivno da se bore protiv sekta.

Počeći u Far Cryu 5 da igra, u ulozi pomoćnog šerifa je da uhapsi organizatora sekte, koji sebe naziva ocem, i njegovim sljedbenicima braćom i sestrama ili "Biltenima". Među njima su posebno aktivni:

    Jakov, penzionisani oficir, sada trenira svoju oružanu jedinicu.
  • Fate prikazuje dobru Samaritanku da obori budnost ljudi, prisiljavajući Sida na povjerenje.
  • 10001John je preuzeo dužnost advokata i stekao za sektu veliki komad zemlje u blizini grada Nade.

Ali u redovima otpora igre iPlayer Far Cry 5 postoje hrabri junaci:

  • Postor Jerry, svećenik koji je postao svjedok, kao dio stada, prešao je do vođe Edenskih vrata.
  • Nick Paradise pilot i član sekte, koji je odlučio da je napusti zbog svoje djece.
  • Mary Fairgrave je jedna od žrtava sekta. Ona je gospodarica tikvica "Krila ljubavi", gdje je prolivena krv, uključujući i njenog oca.
 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more