Bookmarks

Fable Legends

Alternativni nazivi: Fable of Legend

Fable Legends igra zasnovana na legendama i povijesti.

Igra Fable Legends izgleda potpuno neozbiljno, nalik na veselu priču sa elementima herojske sage. Međutim, autori su zamislili da radnja bude umjereno ozbiljna, s malo humora, ali ne i djetinjastom, u nadi da će projekt u RPG akcijskom žanru zavesti sve starosne kategorije.

Planirano je da možete preuzeti Fable Legends for One Xbox i PC sa Windows 10. Otvoreni beta test će se održati u proljeće 2016. godine. , a iste godine, programeri Studios Lionhead i izdavač Microsoft Studios će izdati igru.

Prvo izdanje ne obiluje lokacijama, a likovi će izvoditi svoje akcije u glavnom gradu, ali će autori kreirati čitav niz sa nastavcima, postepeno proširujući mapu, sastav likova i druge trenutke. Što se tiče režima, igrači će moći da izaberu jednog igrača ili zadrugu. Međutim, zaustavljanjem izbora u jednom prolazu, nećete ostati sami pored grupe likova koje kontroliše računar.

Dok je rad na projektu u punom jeku, igrači pokušavaju saznati više detalja o tome šta se za njih pripremaju. Svaka vijest se živo raspravlja i brzo širi, a postalo je poznato da će preuzimanje Fable Legends biti moguće na modelu free-to-play.

Sudbina heroja je tvoja sudbina.

Događaji se dešavaju u gusto naseljenom svetu Albiona, u kojem postoji prilično očekivana situacija, kada sveprisutno zlo sprečava slavne heroje da žive mirno i srećno, i dobre stvari.

Prije četiri dobra momka, samo jedan zločinac, vođa goblina i orka, izlazi. Da, zlikovac je jedan, ali pod njegovom kontrolom su mnogi agresivni sluge, i on aktivno koristi svoju moć, šaljući svoju vojsku plemenitim ratnicima da vas spreče da ispunite dobre namere.

Pored ogromnih zelenih čudovišta, vođa stavlja zamke i manipulira vremenom, uzrokujući razne katastrofe. Generalno, heroji neće biti dosadno, a ako to učine, glavni negativac će se pobrinuti za njih.

S dobre strane, ne očekujte iznenađujuće nove proizvode, već je to klasičan skup arhetipova:

 • Strashny, zaštićen u najugroženijim mjestima s oklopnim strijelcem. On kaže malo, ali zašto nam trebaju riječi ako dobro obavite dobar posao;
 • Rame s teškim čarobnim štitom. Mudar i veran prijatelj, koji ti pokriva leđa u borbi;
 • Cute ubica sa sofisticiranim manirima. Njegove ruke su dobro ojačane, njegovi pokreti su graciozni, i on zapravo stavlja nekoliko bodeža u leđa neprijatelja;
 • A vragolast, smiješan šarmer, sposoban zaigrano zamrznuti bilo koga, i pretvarati se da nema ništa s tim.

C heroji naći ćete se u svijetu u kojem su magija, legende i povijest postali jedno. Čekate zadivljujuće zadatke, izazovne zadatke, čudne sastanke sa zanimljivim likovima koji naseljavaju Albion. Vi sami definišete svoju ulogu lukavog prevaranta, neustrašivog ratnika, hrabrog plaćenika ili same vrline.

Vaš lik je dostojan najboljih, zato se pobrinite da mu ne treba oprema. Izaberi za njega oružje i oklop, koji se može naći u škrinji, lutajući putevima fantastičnog svijeta:

 • Sharp Sabres
 • Žalosne rapire
 • Sjajni čelik swords
Njihova snaga i moć štete mogu se postepeno povećavati, dobijajući privilegije za to nakon završetka misija u Legenda legendi na PC-u.

Sistemski zahtjevi

 • C: 64bit / Windows 10
 • Memory: 6 Gb
 • Procesor: Intel Core i7-860 Quad 2. 80GHz, AMD FX-8120
 • Video kartica: Nvidia GeForce GTX 750 Ti, AMD Radeon HD 7850
 • prostor na disku: 15 Gb
 • Zvučna kartica sa DirectX 11
 • kompatibilnošću
 

Fable Legends - priča se nastavlja!