Bookmarks

Prijavljen

Alternativni nazivi: Prijavljen

Igra se uvrštenog u Drugi svjetski rat nastavlja.

Iako je stvoreno dosta proizvoda za igre na vojnu temu, to i dalje privlači programere. Svi njeguju san stvoriti nešto što će se radikalno razlikovati od konkurencije. Jedan od tih pokušaja bila je igra Enlisted, strelac na više klijenata koji reproducira epizode iz Drugog svjetskog rata.

Autor projekta je latvijska kompanija Darkflow Software, koja je uspjela skrenuti pažnju na svoje dijete na prilično nekonvencionalan način. U Enlistedu, zajedno s drugim misijama, nalazi se komični režim April Fools-a, kada se vojnici bore samo u gaćama, naoružani su priborom za jelo zajedno s konvencionalnim oružjem, a tave, colanders i vafle od željeza služe kao njihova zaštita. Ideja se igračima jako svidjela, a na njihov zahtjev objavljen je kao zaseban proizvod pod nazivom Cuisine Royale.

Osim šaljive digresije, u protivnom oni koji žele preuzeti Registar dobiti će ozbiljan, uravnotežen i promišljen scenarij velikog rata. Kao što sami programeri kažu, htjeli su se odmaknuti od klasične verzije misija i borbi, kada se skupine sudionika međusobno bore za određenu nagradu, koja više izgleda kao sportsko natjecanje nego kao prava strategija.

O vrhunskim igrama.

Međutim, autori ne samo da nisu htjeli, već nisu mogli u potpunosti lišiti igrače mogućnosti da odmjere snagu. Ali podići je na novu razinu postao je glavni zadatak. Jednom kada počnete igrati na Registru, možete kreirati vlastite odrede i slati ih na misiju, lično razvijajući plan za njegovu provedbu. Svaki je vojnik stvarna osoba i zato uvijek postoji ljudski faktor. Odabrajući misiju, razmislite o strategiji i raspodijelite narudžbe:

  • Zauzmi položaj i učvrsti se na zemlji;
  • Zadrži neprijatelja do zadnjeg;
  • Osigurajte pristup svom odredu;
  • Dižite most;
  • Uništite oklopna vozila itd. itd.

Prvo morate preuzeti igru u200bu200bEnliisted na PS (ostale platforme još nisu osigurane), a tek nakon toga možete savladati u virtualnom prostoru.

Tokom rada na projektu, autori su odlučili igračima pružiti priliku da glume i od prve i od treće osobe. Ali kasnije su smatrali da je pogled vanjskog promatrača lakši, jer vam omogućuje procjenu situacije iz različitih uglova, što u stvarnom svijetu nije dostupno. Budući da je fokus na realizmu, odlučeno je da se u potpunosti ukloni pogled treće osobe, omogućujući učesnicima da osjete sve one emocije vojnika zarobljenog u rovu kada golemi tenk puze prema njemu.

Možete igrati igru u200bu200bRegistrirani kao dio odjela do 20 ljudi, a istovremeno na bojnom polju je ponekad prisutno i do 150 sudionika. Ovo ograničenje nije slučajno, jer što su više vojnika prisutni na lokaciji, ozbiljniji su zahtevi za detaljima i računarskim mogućnostima. Vraćajući se pitanju realizma, vrijedi reći da snage stranaka ne moraju nužno da budu jednake, jer u stvarnosti to ne postoji. Ponekad je neprijatelj znatno superiorniji prema vama, ali niko nije otkazao operaciju. Ali postoji izbor kako se suprotstaviti posljednjem vojniku ili do uspješnog završetka misije.

Još jedna karakteristika igračke Enlisted iPlayer je da je ovdje ne samo svaki vojnik jedinstven, već i oružje sa svojom poviješću, nedostacima i oznakama. Borbeni arsenal prilično je opsežan, tako da postoje lako lično oružje i oprema svih kalibra. Već u trenutku najave Enlisted igra je osvojila simpatije običnih igrača i profesionalaca. Ostaje vam stvoriti svoje mišljenje pridružujući se igrivosti.

 

Prijavljen