Bookmarks

Bitka Bogova

Alternativni nazivi: Clash of Olympus

igra Bitka bogova po Olympusovim zakonima.

drevnih legendi ima čarobnu auru, privlačeći priče o poganskim bogovima. Oni su osnovali mnoge gaming proizvode među kojima se izdvaja igra pretraživača Battle of the Gods.

Igrača uranja u atmosferu drevnih grčkih legendi i postaju učesnici u najsjajnijim događajima prebivališta bogova - samog Olimpa. Svaki novi igrač postaje potomak Kreatora Univerzuma, i primoran je da se suprotstavi svom ocu. Postao je pravi tiranin i vrijeme je da ga svrgnemo.

Pred vama se otvara

Grandiose perspektiva, gde možete sklopiti prijatelje s Chaosom, natjecati se sa Zeusom, pomoći spasiti Prometeja, naći se na Atlantidi, posjetiti tamnice razbacane po drevnom kraljevstvu. Ništa vas ne sprečava da trenutno igrate Battle of the Gods, jer je igra predstavljena besplatno. I ako je tako, vrijeme je da započnemo lov na grozne titane, opasne ehide, neumoljive demone s ciklopima, minotaurima i kentaurima.

Herojev izbor.

Da biste igrali igru u200bu200bBattle of the Gods, potrebna vam je slika u kojoj ćete se pretvoriti u osvajanje Olimpa, a s obzirom da postoje samo tri klase, nećete morati da remete mozak još dugo.

  • Vitez je zaštićen oklopom od neprijateljskih napada i obdaren hrabrošću, što mu omogućava da se uputi neprijatelju u prvom planu. Na lageru ima nekoliko poteza ubojica kojima najozbiljniji protivnik neće odoljeti.
  • Strijelac radije metodično uništava neprijatelja iz daljine, precizno šaljući strelice na njega, ali neće dugo izdržati u napadu gužve.
  • Mage je sofisticiran, juri na neprijatelja lukavim čarolijama i osjeća se nepobjedivo. Ali kada mu se previše približi, nije u stanju pružiti ozbiljan otpor.

Ove karakteristike uvijek ostaju pri likovima, iako se u procesu prolaska povećavaju. Pojavljuju se dodatni talenti, kao i sposobnost zapošljavanja do pet pomoćnika u Hramu bogova.

Idemo na zadatke.

S obzirom da je ovo strategija zasnovana na pretraživaču, potekla je registracija Battle of the Gods uz stvaranje imena i lozinke. Ako ste se već odlučili za klasu igre, uzmite zadatke koji ne nedostaju.

Gotovo odmah ste suočeni s izborom u koju će tamnicu ići za podvig i slavu. Morate se pozabaviti himerima, zaroti se u titanima, smiriti Cerberus. U prvim misijama steći ćete neko iskustvo i poboljšati svoje vještine za rješavanje opasnijih zadataka - susreta s ciklopima, minotaurima i drugim drevnim stvorenjima.

Uz pobjedu, pored slave dobijate i valutu. Srebro vam je praktično pod nogama, i lako ga je nabaviti, ali zlato se daje za najteže zadatke i kupuje se za pravi novac.

Finance vam omogućuje kupnju nove opreme, a u programu Battle of the Gods iPlayer zamišljen je vrlo povoljno - sposobnosti napumpanih predmeta prelaze na novu. Ovo vas spašava od muke, ostavljajući staru poboljšanu stvar ili kupnju nove s minimalnim karakteristikama.

Bitki u sukobu Olimpa odvija se naizmjenično s neprijateljem, a da biste uspjeli, morate razmisliti o formaciji na bojnom polju, uzimajući u obzir talente svojih heroja i neprijatelja. Nakon što ste porazili obične protivnike uz pomoć magije i opreme, idite u susret šefovima, nakon čega možete otvoriti karticu korisnih vještina, a što je čvršći šef bio, to je efikasnija stečena vještina.

Korisno je za igrače da povremeno gledaju Arenu kako bi prihvatili izazov igrača, te naučili korisni artefakt ili nagradu za pobjedu. A kako biste postali moćna sila koja je sposobna pobijediti bilo koje čudovište - ujedinite se u saveze.

 

Bitka bogova - izazovite nebo!