Bookmarks

Civilization 5

Alternativni nazivi: Civilization 5

Nakon prethodnom dijelu hvaljenog projekta programeri Civilization V morao učiniti nemoguće, da privuku interes igračima i ispunjavaju sve njihova očekivanja. I to je napomenuti, uspjeli su! U petom dijelu legendarnog projekta implementiran potpuno nove karakteristike, a okosnicu igre ostao nepromijenjen, kao i posebnosti civilizacije čak čitati između redova.

Igra Civilizacija 5 je postala još više zanimljiv i uzbudljiv projekt. Programeri su preuzeli odgovornost značajno podići bar kvaliteta, a samim tim i igra se ostvaruje znatno poboljšana i proširena mogućnosti razvoja. Sada protivnici su postali više lukav i promišljen, i da osvoji morate razviti sofisticiranije strategije i planove. Baš kao u prethodnim dijelovima, moguće je u petom mreži igri, ali sada je napravljen znatno lakše i dinamičan. I, naravno, nemoguće je ne da bi privukli pažnju na rasporedu je utakmica - ne iskreno, možete nazvati ovoj igri pravi umjetničko djelo.

Civilizacija 5 igra nudi fanovima zanimljivu priču. Glavni cilj igre - razvoj. Vaš lik će djelovati kao vođa svog plemena. I od lidera primitivnog društva će morati stvoriti pravi razvoj i kulturne nacije. Vi kažete, priča je pomalo kao i sve prethodne verzije civilizacije? Raspravljate neće, zaista postoje neke sličnosti, ali ne čine brzoplete zaključke, ovo je zapravo nova igra, ali da vidim možete jednostavno skinuti Civilization 5 i pokušati proći nekoliko misija.

Programeri odlučio da odstupi malo od uobičajenih ekrana domaće politike, a sada meni, koji prikazuje sve glavne transformacije karaktera, više podsjeća na sličan meni u Diablo.

Ako želite vidjeti više mirno igra s manje krvavih bitaka, onda, nažalost, da nas ubrzati da vas razočarati. Ako ste već upoznati s projektom, da vas naučiti kako da se igra u Civilization 5 nije potrebno, međutim, upozorio da je pitanje diplomatije petine odstupi. Da, sada vaš lik će morati poboljšati vještine ratovanja. Međutim, ta činjenica i daje igra neku vrstu šarma.

Jedna od najzanimljivijih inovacije su grad-država. Dok velika naselja može odbiti da uđe u Uniju, mali grad može biti u mogućnosti da bude vjeran saveznici.

Da biste preuzeli Civilization 5, morat ćete kupiti pre-pristupne tipke. Igra je dostupna za kupovinu u mnogim prodavnicama, ali, na primjer, Steam redovno domaćin događaja, a možete kupiti rezultat na sjajnim cijenama s popustom.

Sposobnost da trguju u ažuriranu verziju je zamijenjen sposobnost da sklapa ugovore koje daju priliku da sprovede zajedničko istraživanje.

Čak i unatoč činjenici da je u igri besplatne Civilization 5 nije moguće, na dnevnoj bazi, mnogo igrača u redove učesnika u projektu.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more