Poziv rata: Drugi svjetski rat

Alternativni nazivi: Call of War: WW2, Call of War

Poziv rata: Drugi svetski rat - sa krvlju i znojem, a sve za pobedu!

Game Call of War: Drugi svjetski rat zasnovan na strategiji iz Drugog svjetskog rata u stvarnom vremenu s elementima ekonomije i taktike. Morate preuzeti komandu nad zasebnom nacijom. Nalazite se na globalnoj mapi svijeta na kojoj nije jasno tko vam je saveznik i ko je vaš neprijatelj. Razmislite o svakom koraku i planirajte unaprijed ključ je uspjeha. Igra će se svidjeti svim ljubiteljima detaljne strategije. Ne postoji trenutna akcija, već samo unaprijed promišljeni potezi, koji mogu potrajati nekoliko dana. Ali, to ne čini igru u200bu200bmanje atraktivnom, naprotiv, svidjet će se onima koji vole razmišljati i praviti planove.

Call of War: Početak igre 2 svjetskog rata

Kada prvi put uđete u igru u200bu200bnakon registracije, morate odabrati zemlju za koju ćete igrati. To su uglavnom evropske zemlje. Nakon toga, postavljeni ste za generala i zapovjednika trupa odabrane zemlje. Vaš pomoćnik potrči i nudi vam pomoć u prvim koracima u uredu. Dobijate poruku da je svijet u ratu i morate zaštititi stanovnike svoje zemlje. Ona je zauzvrat podijeljena na provincije kojima su dodijeljene trupe.

Sve dok ste dovedeni do datuma, neprijatelje je zarobila jedna od vaših provincija. Ovo će vam biti prva bitka, zapovijedite trupama i zauzmite svoju zemlju. Kliknite vojsku da biste je odabrali, odaberite tim za napad i kliknite na odabranu provinciju. Vaša vojska udarila je na put i pobedila. Uspješno ste izveli svoj prvi napad i pokazali da ste dobar komandant. Sakupi prvu nagradu.

Nakon bitke, osvojena provincija ima nizak moral. Podizanje morala povećati će proizvodnju resursa i smanjiti mogućnost nereda. Koristite primljeno zlato za pobjedu da poboljšate moral regije. Zatim morate naučiti nove tehnologije za poboljšanje svoje vojske, započeti s pješaštvom i oklopnim vozilima. Da biste to učinili, otvorite istraživački meni i odaberite željenu tehnologiju. Zapamtite, u istraživačkom meniju možete proučavati razne tehnologije i otkrivati u200bu200bnove vrste trupa.

Sljedeće gradimo kasarne za novačenje novih trupa. Odaberemo regiju u kojoj ćemo graditi, kliknemo odjeljak zgrada i gradimo. Nakon toga, ponovo kasarnom odabiremo regiju, odlazimo u odjeljak za proizvodnju i zapošljavamo pješaštvo. Sljedeća faza igre je gotova, dobijte zasluženu nagradu u obliku zlata. Ovo je početak igre Call of War: World War 2, sada odlučujete šta ćete studirati i koga ćete angažirati, koga napasti i s kim stupiti u saveze.

Vaši glavni ciljevi za igru: 10.0003

 • pokoravanje - snimite cijelu kartu na kopnu, vodi i zraku;
 • study - biti prvi koji je otkrio tajno oružje;
 • diplomacija - sklapati prijateljstva i stvoriti moćne koalicije;
 • igrajte više karata - pridružite se novim krugovima igara za različite nacije sa različitim scenarijima.

Obratite pažnju na savjetnika u igri, on će vam pomoći i reći sve detalje, postoje i video savjeti.

Resursa za igre: 10.0003

 • eda
 • good
 • humana snaga
 • metal
 • ulje
 • rijetkih materijala
 • novac
 • gold

Svi resursi su minirani na vašim teritorijama osim zlata. Može se kupiti samo za pravi novac. Resursi se ažuriraju svakim danom igre. To traje 12 stvarnih sati. Na broj izvučenih resursa utiču zgrade u regionima, kao i broj vaših jedinica. Vrsta jedinica nije bitna, svaka od njih troši određeni resurs, zato budite oprezni prilikom gradnje puno, na primjer, ratnih brodova, jer troše naftu i hranu, pješaštvo - hranu i ljudsku snagu.

Zašto mi treba zlato u igri:

 • unapređenje morala stanovnika svake regije - moral povećava vađenje resursa i smanjuje mogućnost pobune;
 • ubrzavanje igara može biti ubrzanje istraživanja, zapošljavanje trupa, izgradnja zgrada (imajte na umu da ubrzavate za 6 sati jednom, odnosno ako vam izgradnja traje 18 sati, morat ćete ubrzati tri puta);
 • kupovina resursa - često se događa da jedna ili druga vrsta resursa nije dovoljna za izgradnju ili zapošljavanje vojnika, kupovina resursa za zlato doći će u pomoć.

Call of War igrajte online u verziji igre ili preuzmite Call of War na PC-u, što vam omogućava da kreirate pojedinačne igre za svoje prijatelje. Istovremeno možete kontrolirati nekoliko nacija u različitim svjetovima. Tako brzo možete naučiti sve suptilnosti igre.