Bookmarks

novi svijet

Alternativni nazivi:

New World je tipična MMO igra. Ovdje je grafika jedna od najboljih među sličnim igrama. Cilj igre je istražiti prilično ogroman svijet ispunjen raznim čudima, gdje su bili zlikovi i zli duhovi. Prije igranja New World, moći ćete odabrati izgled lika, koji ćete dodatno poboljšati tokom igre.

Igra počinje s vama kao preživjelim nakon brodoloma na izgubljenom okeanskom ostrvu zvanom Eternum. Mnogo je čuda na ostrvu, na njemu ima magije i ne samo.

Ne postoji klasa karaktera u uobičajenom smislu i određena je oružjem koje se koristi, što nije tako rijetko u igrici. Ima svega, od helebarde do mušketa i lukova, imat ćete što za izabrati. Sve ovo možete kombinirati s oklopom gotovo bilo kojim redoslijedom. Programeri vas ne tjeraju da koristite laki oklop ako ste strijelac, čak možete koristiti i teški oklop, ili obrnuto, naoružani dvoručnim mačem, nosite lagani oklop. Kako se koristi odabrano oružje, otvaraju se bonusi odgovarajuće klase.

Postoje tri frakcije u igri i kada dostignete traženi nivo možete odabrati kojoj ćete se pridružiti.

  1. Maroderi su beskompromisni ratnici koji se za sve oslanjaju na snagu.
  2. Savez fanatika koji žele da očiste ostrvo od korupcije u ime pravde.
  3. Sindikat je misteriozna frakcija ne bez lukavstva. Šunjanje i zabijanje noža u leđa za njih je uobičajena stvar.

Ako frakcija kontrolira teritoriju, to olakšava proces igranja u toj oblasti za sve njene članove. Iskustvo stečeno u bitkama će biti više. Osim toga, prikupljanje resursa je poboljšano, a predmete je malo lakše kreirati. Čak ni borba protiv prljavštine neće biti tako teška. Osim pripadnosti određenoj frakciji, igrači se mogu udruživati u klanove i kontrolirati gradove, određivati zakone u njima, pa čak i određivati poreze.

Svi zadaci u igri mogu se grubo podijeliti u četiri klase.

  • Glavni i sporedni zadaci priče, čiji završetak će vam omogućiti da dobijete uglavnom rijetke i korisne predmete.
  • Frakcijski kada ih završite, moguće je doći do posebne valute i kupiti dobro oružje i druge stvari u frakcijskoj trgovini.
  • Urban - donijet će puno iskustva i dodatno vam omogućiti da steknete reputaciju u području gdje se grad nalazi.
  • Ekspedicije su najteže jer ih izvodi grupa igrača i dostupne su tek nakon dostizanja određenog nivoa.

Craft u igri nije baš uobičajen. Ne morate tražiti posebne recepte za svaku jedinstvenu stavku u udaljenim uglovima mape. Ovdje se proizvodi iste vrste prema jednom receptu. Ono što objekte čini jedinstvenim jesu korišteni materijali i njihova kombinacija. Možete kreirati predmet bilo koje klase od jednostavnog do legendarnog. Naravno, komponente za stvaranje jedinstvenijih stvari i oružja bit će teže nabaviti. Izrađeni predmeti mogu imati zahtjeve na nivou karaktera za njihovu dalju upotrebu.

Programeri su se pobrinuli za kreiranje skinova. Ako želite da lik bude zaista jedinstven, morat ćete potrošiti valutu u igri ili čak pravi novac da biste mu dali neobičan izgled.

Besplatno preuzimanje New World na PC, nažalost, neće raditi. Ali igru možete kupiti na Steam igralištu ili na službenoj web stranici. Otkrijte tajne ostrva ispunjenog magijom upravo sada!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more