The Walking Dead: Put za preživljavanje

Alternativni nazivi: The Walking Dead: Put za preživljavanje

mrtvih hoda: put za opstanak - jedan nije ratnik na terenu, posebno u postapokalipsi

Game The Walking Dead: The Way to Survival - igra uloga iz studija Scopely, nastala na osnovu istoimene serije. Ovdje ćete upoznati likove koje dugo volite i direktno sudjelovati u svojim omiljenim filmskim scenama. Morat ćete sastaviti idealnu skupinu preživjelih i ići s njima na borbe, uključiti se u razvoj grada i zajednice, zaštititi ga.

Početak igre, prvi ulazak

Pri prvom ulazu ulaziš u bitku zajedno s Rickom i Maggie. Bili ste okruženi s dva hodajuća muškarca, da biste napali, odaberite prvo koga, a zatim kliknite ko će napasti. Prilikom nanošenja štete ili popunjavanja štete puni se lik za adrenalin. Kad se traka napuni, možete upotrijebiti snažan napad. Različiti borci imaju svoje jedinstvene plima, što je njihova značajna karakteristika.

Drugu bitku će već voditi protiv Spasitelja, biće teže nositi se sa njima nego sa zombijima. U ovoj bitki ćete naučiti o klasama heroja:

  • jak
  • brzo
  • budno
  • živi

Pažljiv ima prednost u odnosu na jakog, jakog naspram brzog, brzog u odnosu na nepopustljivog, nepopustljivog nad upozorenjem. Strelice se prikazuju pored znakova koji nanose dodatnu štetu izabranom neprijatelju. Imajte na umu da su snažni i brzi znakovi gužve, ali budni i izdržljivi karakteriziraju se kao karakteri.

Vaša pobjeda je druga bitka. Ali ne opuštajte se, okruženi ste sljedećom Spasiteljskom skupinom, koju predvodi Nigan. I kao u seriji, Rick gubi puno dobrih prijatelja. Odmah nakon toga, igra Walking Dead: Put za preživljavanje vodi nas prije dvije godine kada je grupa preživjelih stigla do vrata grada Woodburyja. Prihvaćeni ste u zajednicu, ali zauzvrat ste tražili pomoć i podršku u razvoju grada. Sada se morate boriti za ovaj grad i njegove stanovnike. Da učini sve za njegov razvoj i zaštitu. Vaš prvi zadatak biće putovanje na Home March. Ali prvo morate pozvati novog preživjelog da ispuni svoj tim. Napominjemo da jedna ekipa može imati do 5 boraca koje ćete vi i šesti specijalni lik izabrati. Na njegov izbor ne utječete, pridružit će vam se u određenim misijama i dodijeliti bonuse cijelom timu.

Bitka je podijeljena u valove, ukupno ih može biti najviše tri. U svakom od talasa morate ubiti hodajuće ili žive protivnike. Kombinujte klase svojih boraca sa klasama protivnika da biste nanijeli veliku štetu. Ispunjenje ljestvice plime sačuvano je od vala do vala. Ako ga niste potrošili u prvim fazama, možete ga koristiti u pogodnijoj situaciji.

Gradsko upravljanje

Možete izgraditi i poboljšati strukture koje će vam pomoći da opstanete u borbi sa šetačima i drugim ljudima. Na proizvodnim mjestima, sirovine se koriste za izgradnju i poboljšanje grada. Poboljšajte ih da povećaju produktivnost. Sirovine je potrebno skladištiti u skladištu sirovina, povećavajući njegov nivo i povećavate njegov kapacitet. Sirovine se, s druge strane, koriste za izgradnju kuća u kojima žive preživeli. Glavna zgrada je gradska vijećnica, ovdje je koncentrirana sva aktivnost grada. Što je viša razina gradske vijećnice, to ćete više moći graditi zgrade i veće će vam biti zdravlje u ratovima frakcija. Važna radionica je mjesto na kojem se stvari i oprema stvaraju i poboljšavaju. Tereni će povećati nivo preživjelih i poboljšati ih. Sa svakom novom razinom, Vijećnice će otvoriti nove jedinstvene zgrade.

Preuzimanje The Walking Dead: Put do opstanka na računaru možete koristiti emulatorom android Bluestacks. Omogućit će vam pokretanje bilo kojih android igara ili programa na vašem računalu. Da biste to učinili, prvo preuzmite i instalirajte, a tek potom instalirajte samu igru.