Dark Souls 3

Alternativni nazivi: Dark Souls III, Dark Souls 3

Game Dark Souls 3: Gothic Fantasy.

Japanska kompanija From Software čuva tajne informacije o nastavku drugog dijela Dark Souls-a, dajući ga u malim količinama tokom festivala, izložbi i intervjua. Iz onoga što je postalo poznato, oblikuje se atraktivna slika, a navijači čekaju da igra Dark Souls 3 bude dostupna. Ako se vanzemaljske snage ne ometaju, njegovo oslobađanje će se održati 24. 03 2016 u Japanu, a ostatak svijeta će čekati do 12. travnja kako bi pustio Dark Souls 3.

Prikupljanjem dostupnih podataka malo po malo, možete dodati mozaik utisaka i činjenica. Za početak, Action / RPG se razvija sa otvorenim svetom istovremeno za tri najpopularnije platforme:

  • One Xbox
  • Windows
  • PlayStation 4

Igra će biti distribuirana na optičkim diskovima i sa mogućnošću preuzimanja Dark Souls 3 na službenim stranicama. Ima dva načina igre: multiplayer i single player.

Glasine, nagađanja i činjenice.

Pokušavajući saznati nijanse novosti, producent izdavačke kuće u Japanu Atsuo Yoshimura, postavio je pitanja o značajkama igračke, ali je spretno izbjegavao specifičnosti, potvrđujući samo da će Dark Souls 3 na PC-u i drugim platformama zaista biti teško proći od prvih minuta. Zato se pripremite za tešku bitku u mračnom svijetu.

Iz igračke priče je jasno da je proizvod prožet misticizmom sa prepoznatljivim značajkama japanske filozofije i mitologije. Lik luta kroz dotrajalu teritoriju kraljevstva, istražuje dvorac, bori se sa čudovištima. Okružena je tamnim zidovima, isprepletena sa mrtvim korijenjem biljke, a nad glavom mu visi tamno nebo.

Jednom davno, heroj je bio opčinjen, a sada je poslan u kraljevstvo Dranglik da se otarasi suve strane. Da bi uhvatio misteriozne duše, morat će se boriti sa natprirodnim stanovnicima kraljevstva, koji se sastaju na samom početku nakon što su odabrali početnu klasu i odmah se potapaju u gustu stvari.

Heroj je iznenađen onim što je vidio kako se sivi koščati stanovnici mole tijelima nabijenim na drveće i kamenim kipovima zmajeva. Ali on nije predodređen da se dugo divi ovom spektaklu, jer mu se brzo posvećuje pažnja, a bitka počinje.

Bezbrojna čudovišta napadaju viteza, a njegov mač se nikada ne šalje u korice. Junaka napadaju demoni svih pruga podzemlja, pobunjeničke armije skeleta, oklopni divovi, mehanički zmajevi, troglavi hidrasi rastu iz zemlje.

šef projekta Hidetaka Miyazaki jednom je rekao da je volio predstaviti zmajeve na samom početku igre, tako da je sastanak s njim neizbježan. Međutim, malo ljudi zna da čudovište užasnog tipa može biti ubijeno uz pomoć mana mana klase, a ako se to učini, junak prima 27.000 duša tek nakon što započne svoju avanturu.

Krećući se kroz zadimljene zemlje, lik mora uspeti da odbije napade i istraži svet oko sebe, primajući informacije od monologa stanovnika kraljevstva i opise stvari koje nailaze. A budući da ne postoji određena veza između priče i nove serije, sami igrači mogu odlučiti i pogoditi kako je nastalo kraljevstvo Dranglik ili što je uzrokovalo smrt Lordrana.

U zaključku.

Dark Souls 3 mogu se kupiti rezervacijom ili čekajući službeno izdanje. Pretpostavljam da će prvo biti Dark Souls 3 verzije za igraće konzole, a kasnije će biti objavljene na Windows platformi. Pošto autori dosta toga zaustavljaju, zadržavajući intrigu među navijačima, to nije činjenica, a proizvod će najverovatnije biti dostupan istovremeno u svim pravcima.